Skip to content

Biografie

Birgit Schuurman heeft al een zeer uiteenlopende en kleurrijke carriere achter de rug en ze lijkt niet van plan één kleur te gaan en willen kiezen. En dat hoeft ook niet!

Als Birgit 18 jaar is zet ze haar eerste stappen in de schijnwerpers als zangeres . En nu, 20 jaar later, heeft ze drie solo-albums, televisieseries, meerdere programma’s als presentatrice, vele korte films, bioscoopfilms, theaterstukken en musicals op haar naam staan.

Birgit  brengt in 2001 haar eerste album Few Like Me uit, gevolgd door Sticky Tales in 2005. Haar debuutalbum voor de Amerikaanse markt, True Stories I Made Up,  verschijnt in 2007.

In 2004 debuteert Birgit als actrice in de bioscoopfilm Floris en dit blijft niet onopgemerkt. Zo speelt ze kort daarna hoofdrollen in o.a. de tv-serie Lieve Lust en gaat ze voor het eerst het theater in met de musical De Jantjes. En ja hoor, haar liefde voor theater is geboren!

Ze speelt in de theaterstukken Sexual Perversity en Extreem en schittert in de musical The Last 5 Years. Voor deze  musical wint ze in 2007  een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

In 2011 gaat Birgit haar langgekoesterde droom in vervulling: Ze staat in het theater met haar eerste liedjesprogramma Het Grote Verlangen. De reacties op de voorstelling zijn lovend en een jaar later staat ze hiermee ook op de Parade.

Op filmgebied zit Birgit ook niet stil: Na Floris kunnen De Eetclub, Dik Trom, Lotus, Black Out en Bro’s before Ho’s op de stralende, innemende en intense aanwezigheid van Birgit rekenen.
Voor de film Pijnstillers wordt Birgit in 2015 genomineerd voor een Rembrandt Award voor Beste Nederlandse actrice.
Komend jaar verschijnen de films Rokjesdag en Uilenbal waar Birgit in speelt.

Na vorig seizoen de sterren aan de hemel te hebben gespeeld met Vijftig Tinten…de Parodie, waarvoor zij ook genomineerd wordt voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol, speelt ze dit seizoen in Pumps & Penalties…de voetbalparodie. De voorstelling is van dezelfde makers als Vijftig Tinten en beloofd ook dit jaar weer een hysterische en zéér muzikale avond te worden.