Skip to content

Biografie

Als Birgit 18 jaar is zet ze haar eerste stappen in de schijnwerpers als zangeres . En nu, vele jaren later, heeft ze drie solo-albums, televisieseries, meerdere programma’s als presentatrice, vele korte films, bioscoopfilms, theaterstukken en musicals op haar naam staan.

Birgit brengt in 2001 haar eerste album Few Like Me uit, gevolgd door Sticky Tales in 2005. Haar debuutalbum voor de Amerikaanse markt, True Stories I Made Up, verschijnt in 2007.

In 2004 debuteert Birgit als actrice in de bioscoopfilm Floris en dit blijft niet onopgemerkt. Zo speelt ze kort daarna hoofdrollen in o.a. de tv-serie Lieve Lust en gaat ze voor het eerst het theater in met de musical De Jantjes. En ja hoor, haar liefde voor theater is geboren!

Ze speelt in de theaterstukken Sexual Perversity en Extreem en schittert in de musical The Last 5 Years. Voor deze musical wint ze in 2007 een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

In 2011 gaat Birgit haar langgekoesterde droom in vervulling: Ze staat in het theater met haar eerste liedjesprogramma Het Grote Verlangen. De reacties op de voorstelling zijn lovend en een jaar later staat ze hiermee ook op de Parade.

Op filmgebied zit Birgit ook niet stil: Na Floris kunnen De Eetclub, Dik Trom, Lotus, Black Out en Bro’s before Ho’s op de stralende, innemende en intense aanwezigheid van Birgit rekenen.
Voor de film Pijnstillers wordt Birgit in 2015 genomineerd voor een Rembrandt Award voor Beste Nederlandse actrice.
In 2016 verschijnen de films Rokjesdag en Uilenbal met Birgit.

Na de sterren aan de hemel te hebben gespeeld met Vijftig Tinten…de Parodie, waarvoor zij ook genomineerd wordt voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol, speelt ze daarna in Pumps & Penalties…de voetbalparodie. De voorstelling is van dezelfde makers als Vijftig Tinten.

2017 is het jaar waarin Birgit weer muzikaal gaat vlammen. In september komt haar langverwachte nieuwe single “Fuel my Fire” uit. In begin 2018 wordt het hele album verwacht.