Skip to content

Birgit dompelt zich onder in liefde, seks en relaties voor TLC

juni 26, 2012

TLC introduceert onderzoeksprogramma waarbij Birgit Schuurman in spraakmakende thema’s duikt

Nederlandse productie over liefde, relaties en seks vormt presentatiedebuut van Birgit Schuurman op TLC

TLC, dé TV zender voor vrouwen, maakt een Nederlandse productie waarin spraakmakende liefdes-, seks- en relatieonderwerpen centraal staan. Onder de werktitel ‘TLC Over…’ behandelt het programma specifieke thema’s als ‘Monogamie of Niet?’,’ Single & Seks’, ‘De Eerste Keer’ en ‘Taboes’. Birgit Schuurman maakt met ‘TLC Over…’ haar presentatiedebuut op TLC en dompelt zich onder in thema’s die normaal onbesproken blijven. Onderzoek onder duizenden Nederlandse vrouwen en uitspraken van BN’ers vormen een belangrijk onderdeel van het programma. Palm Plus is verantwoordelijk voor de productie.

Birgit Schuurman laat niets onbesproken
Het programmaformat is origineel en onthullend. Elke aflevering doet Birgit, bijgestaan door wetenschappelijke experts als psychiater Bram Bakker, onderzoek naar een specifiek liefdes- en relatiethema waarbij ze zelf ook tests ondergaat. Daarnaast ontmoet Birgit mensen met uitzonderlijke verhalen over bijvoorbeeld hun eerste keer of bijzondere seksleven. Tevens laten diverse BN’ers hun licht schijnen op de thematiek, wiens opvallende uitspraken over liefde, seks en relaties door het programma heen geweven worden. TLC geeft met dit programma een oprechte kijk in de levens van mensen die bijzondere verhalen hebben op het gebied van liefde, seks en relaties.

Onderzoek onder duizenden vrouwen
TLC heeft een grootscheeps onderzoek uitgevoerd over de specifieke thema’s onder bijna 1500 kijkers. De belangrijkste resultaten uit het onderzoek worden in het programma gepresenteerd. Zo blijkt onder andere dat 22% van de vrouwen zoenen met iemand anders dan haar partner niet ziet als vreemdgaan. Opzienbarend is dat de vrouwelijke TLC kijkers hun ‘eerste keer’ gemiddeld een onvoldoende geven, namelijk een 5,2. Verder heeft meer dan een kwart van de vrouwen een seksueel geheim voor haar partner.

Birgit Schuurman: “Ik vind het te gek dat ik dit programma voor TLC mag gaan presenteren. Met mijn vriendinnen en vrouwelijke collega’s praat ik honderduit over relaties en alles wat daarmee te maken heeft. Dat ik nu met dit nieuwe TLC-programma verschillende relatiethema’s zowel wetenschappelijk als hands-on ga verkennen vind ik spannend, uitdagend en meer dan leuk. Ik ben heel erg benieuwd naar de reactie van kijkend Nederland.”

Alco de Jong, programmadirecteur Discovery Networks Benelux: “Onze nieuwe lokale productie voor TLC is wat mij betreft een one-of-a-kind productie die de perfecte aanvulling vormt op het huidige programma-aanbod van TLC. De inzet van het TLC Panel, de onderzoeken met wetenschappelijk experts, de frisse benadering van Birgit en de unieke quotes van BN’ers zorgen voor een buitengewone mix tussen serieus en spraakmakend, leerzaam en luchtig. Ik ben bijzonder nieuwsgiering naar de reacties die het programma zonder twijfel zal gaan oproepen.”

De eerste uitzenddatum staat gepland voor begin september.

Share on Facebook

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

Comments

There are no comments on this entry.

Add a Comment

Required

Required

Optional