Skip to content

Birgit weer theater in: “Pumps & Penalties – de voetbalparodie”

juli 28, 2015

Drie bloedmooie, jonge vrouwen willen maar één ding: voetbalvrouw worden, net als hun idolen Yolanthe, Sylvie en Estelle. Ze dromen van roem, rijkdom en knappe voetbalhelden; van modeshows, rode lopers, spelprogramma’s en een eigen lingerielijn. Hun plan werkt, jonge spelers vallen voor hun charmes, maar de hotste en beste voetballer van het stel wil niets van hen weten; hij zoekt een heel ander soort vrouw…
Wie wint zijn hart, welke assepoester past de gouden pump?

In deze musical wordt niemand uit ‘het wereldje’ gespaard. Iedereen die iets is of was in het Nederlandse voetbal passeert de revue: Wesley, Robin en Arjen; mopperaars Mulder en Derksen, taalkunstenaar Van Gaal, vergeten voetbalvrouwen als Danny Cruijff en Truus van Hanegem, de schrijvers Gijp en Kieft; en Cruijff, natuurlijk Cruijff. Iedereen krijgt ervan langs. Het is pas erg als je niet genoemd wordt.

Deze parodie duurt precies 2×45 minuten plus blessuretijd met rust, sudden death en strafschoppen. Ieder theater verandert in een stadion. Net als bij Vijftig tinten…de parodie schrijft Niek Barendsen het script en regisseert Jasper Verheugd. Muziek en liedteksten van Peter van de Witte.

Met oa: Han Oldigs. Jolanda van der Berg, Maaike Martens en Rutger de Bekker

Bestel HIER je kaarten!!!

Share on Facebook

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

Comments

There are no comments on this entry.

Add a Comment

Required

Required

Optional