Skip to content

Dubbelinterview Birgit & Kluun

januari 4, 2011

Interview voor NL Tracks:

Birgit Schuurman kan niet kiezen tussen acteer- of muziekcarrière

Birgit Schuurman start eind 2011 met een theatertour genaamd ‘Het Grote Verlangen’. Ze gaat hierin samen met vier muzikanten nummers zingen die haar hebben geïnspireerd om de zangeres te zijn die ze nu is.

De actrice/zangeres laat zich tijdens de tour onder anderen inspireren door Herman van Veen, Robert Long, Wim Sonneveld en Frédérique Spigt. Naast bestaande nummers heeft ze zelf ook nieuwe nummers geschreven, zo vertelt ze aan NLtracks tijdens een fotoshoot van 100%NL Magazine. De ondertitel van de theatertour is ‘Birgit Schuurman zingt wat ze mooi vindt’.

Birgit heeft in 2010 in drie speelfilms gespeeld, het nieuwe jaar biedt een jaar vol muziek. “Ik kan doen wat ik wil, dat vind ik zo mooi aan mijn beroep. 2010 was een jaar vol speelfilms en dat kwam vooral zo uit omdat ze een film twee maanden van te voren aan me vragen. Een theatertour vergt natuurlijk een jaar lang voorbereiding”, zo gaat ze verder.

Het acteren en muziek maken gaat Birgit goed af. “Ik wil niet kiezen en ik zit in de luxe dat ik dat ook niet hoef. Sommige mensen zullen me zien als actrice en sommige zullen me alleen kennen als zangeres. Het maakt me niet zoveel uit, mensen zien me toch wel zoals ze me willen zien. Ik ga me daar niet meer druk om maken.”

De nummers die Birgit zal zingen tijdens de theatertour zullen waarschijnlijk op een album komen. Deze zal niet in de winkels komen maar alleen te verkrijgen zijn na het optreden. “Ik vind het leuk als mensen mijn muziek mee kunnen nemen maar ik wil nog geen echt album uitbrengen”, aldus Birgit.

In februari siert Birgit Schuurman samen met Kluun de cover van het 100%NL Magazine.

P1040002

Share on Facebook

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

Comments

There are no comments on this entry.

Add a Comment

Required

Required

Optional