Skip to content

Lotus in première op het 31e Nederlands Film Festival

september 9, 2011

LOTUS gaat op maandag 26 september in première op het Nederlands Filmfestival. De sterrencast van het speelfilmdebuut van Pascale Simons zal ook aanwezig zijn op deze feestelijke premièreavond in de Stadschouwburg van Utrecht. Het 31e Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 september tot en met 30 september 2011.

Vanaf 13 oktober is Lotus in de bioscoop te zien!


De dochter van een moeder met euthanasiewens, een invalide voetballer, een familieman met dubbelleven, een hip stel dertigers, een gescheiden gezin met een autistische zoon.
Ze leven allemaal in 1 stad en in de komende 24 uur blijken ze meer verbonden dan ze denken…

LOTUS is een pijnlijke, liefdevolle kijk op de complexiteit van eenzaamheid in Nederland. LOTUS is een zeldzaam filmische ervaring die het publiek uitdaagt vragen te zetten bij hun eigen eenzaamheid en die van anderen. Vol duikend in de harde individualistische werkelijkheid van de grote stad, onderzoekt deze film angst, eenzaamheid en liefde vanuit meerdere perspectieven. Niemand lijkt veilig in het gevecht om geluk.
En niemand is immuun voor de sluimerende pijn van het individualisme en de anonimiteit die eenzaamheid veroorzaakt en levens verandert…

De Lotus is een waterplant die groeit vanuit de modder naar het licht. Het lotuseffect is het verschijnsel dat optreedt als vuil op het blad van een Lotus terecht komt: het blijft niet plakken.
Deze zelfreinigende eigenschap is te wijten aan de vele kleine bultjes op het blad.

Share on Facebook

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

Comments

There are no comments on this entry.

Add a Comment

Required

Required

Optional