Skip to content

Uilenbal opening Cinekid

september 21, 2016

12 oktober zal het Cinekid Festival  feestelijk worden geopend met de wereldpremière van de nieuwe speelfilm van regisseur Simone van Dusseldorp: Uilenbal.

Birgit speelt de rol van de lieve, maar licht gestresste juf Ietje.

Uilenbal gaat over de 8-jarige Meral. Ze is net verhuisd en wil graag nieuwe vrienden maken op school, wat moeilijker blijkt dan gedacht. Op haar nieuwe kamer ontdekt ze de muis Piepiep en neemt hem mee op schoolkamp. Dankzij Piepiep sluit Meral onverwachts vriendschap met Jason, Vito en Desi. Wanneer Piepiep echter in een onbewaakt moment door een uil gegrepen wordt, lijkt Meral ontroostbaar en geeft ze haar nieuwe vrienden de schuld. Tijdens een spannende tocht om de uilenbal met Piepiep’s botjes te zoeken, ontdekt Meral hoe belangrijk vriendschap kan zijn.

De hoofdrol van Meral wordt vertolkt door het jonge talent Hiba Ghafry. Zij is tevens het gezicht van Cinekid 2016. De cast bestaat naast Hiba uit o.a. Matheu Hinzen (Bloed, Zweet en Tranen), Felix van de Weerdt (Jesses wereld), Jashayra Oehlers, Mimoun Oaïssa (De Marathon, Shouf Shouf Habibi) en Birgit Schuurman (Rokjesdag, Pijnstillers).

Uilenbal is geproduceerd door Lemming Film in samenwerking met de VPRO en wordt in de bioscoop uitgebracht door distributeur Just Film Distribution.

Share on Facebook

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

Comments

There are no comments on this entry.

Add a Comment

Required

Required

Optional